Lenka Sobková, homeopatka

2. září 2015

Hostem úterní poradny byla homeopatka Lenka Sobková.

Tématem byly opary a afty. Lenka Sobková poradila čtyři základní přípravky, které je možné vzájemně kombinovat. Pět kuliček homeopatika necháme volně rozpustit pod jazykem, měli bychom se vyvarovat jejich užívání např. po čištění zubů nebo žvýkání žvýkačky; homeopatika se "nepřátelí" s mentolem.

0:00
/
0:00

Rhus toxicodenrdon, ředění 9 CH, používat při počátečním svědění
Apis mellifica, ředění 9 nebo 15 CH, pálení a bodání
Cantharis, ředění 9 CH, bolestivé puchýře
Mercurius solubilis 9CH, doplněk při opakované tvorbě nových puchýřků

Dobrý den,
mám dotaz ohledně klíšťat. Lze řešit prostřednictvím homeopatik prevenci proti klíšťatům, a to jak pro lidi, tak pro psy a kočky? Ještě mám dotaz na bradavice - jedna z našich jalovic (předpokládám, že účinnost homeopatik je stejná jako u lidí) má bradavice kolem mulce (čumáku) a očí a stále jí přibývají.
Velice děkuji

Dobrý den,
co se klíšťat, je situace docela obtížná, z homeopatik bych jako prevenci nic moc nedoporučila. Pokud byste chtěla prevenci řešit šetrnějším způsobem, než jsou chemické repelenty, bylo by vhodné dávkovat vitamíny skupiny B (a to jak pro člověka, tak lze i pro zvíře), popř. lze využít přírodní éterické olejíčky a aplikovat je na povrch těla či oblečení.
Pro léčbu bradavic tak, jak je popisujete, jsou homeopatika určitě vhodnou volbou, konkrétní přípravky pak odpovídají konkretním příznakům, je tedy třeba zhodnotit vzhled, velikost, umístění, skutečnost, jestli krvácí atd. ke vhodné volbě přípravku.
Bližší informace by byly spíše na osobní rozhovor.
L.Sobková

Spustit audio