Leila z třebíčského útulku chodí jako indická tanečnice

27. říjen 2016

Český rozhlas Region pomáhá psům z útulků na Vysočině hledat nového pána. Na jednoho takového čeká i dvouletá fenka Leila v útulku Nad Zámkem v Třebíči. Ráda se mazlí, ráda chodí na procházky a jako každý pes je i trochu mlsná.

„Je to kříženec, nejspíš německého ovčáka, v kohoutku má zhruba čtyřicet sedm centimetrů,“ popisuje Leilu vedoucí třebíčského útulku Tomáš Zacha. S fenkou se právě vrátil z ranní vycházky a je jasné, že pohyb jí svědčí. Jsou jí teprve dva roky a její mládí je znát i na hravosti. Umí ale i poslouchat.

Leila se někomu zaběhla. Už se o ni nepřihlásil

„Je u nás v útulku od února 2016. Strážníci městské policie ji našli na ulici Hrotovická. Jen tam tak pobíhala a bylo vidět, že nejspíš někomu utekla,“ vypráví Leilin příběh vedoucí útulku. Někdy se stává, že majitelé vědí, že je jejich pes v útulku, ale stejně se o něj nepřihlásí. To je i případ Lejly. Když ji strážníci našli, nebyla zanedbaná a dlouho se zřejmě nepotulovala. „Její zdravotní stav je úplně perfektní. Není kastrovaná, ale je zdravá,“ dodává Tomáš Zacha.

Fenka Leila, útulek Třebíč

Jméno fenka dostala díky svým tanečním pohybům

Nalezení psi dostávají v útulcích nová jména. Obvykle si je sami zaslouží svých chováním. To je i případ Leily. Pokud si myslíte, že takové jméno by sedělo spíš indické tanečnici, trefili jste hřebíček na hlavičku. „Ona některými pohyby tanečnici napodobuje,“ směje se vedoucí útulku. Nový majitel ale samozřejmě může dát Leile jiné jméno, pes si na něj zvykne.

Když bude mít hodného a milujícího pána, zvykne si i v panelákovém bytě

Leila má ráda lidi a často si ji návštěvníci útulku půjčují na vycházky. Ráda se mazlí a je hravá. Samozřejmě, že by jí bylo nejlépe někde v domku se zahrádkou, ale zvykne si i v panelákovém bytě. Záleží na vztahu s pánem. To je to hlavní.

Fenka Leila, útulek Třebíč
Spustit audio