Kříženec Astor je po zažitých útrapách ještě vystrašený. Za péči dobrého pána bude vděčný

V třebíčském útulku se před časem ocitlo patnáct psů najednou. Žili v nevhodných podmínkách a byli nemocní, vyhládlí.

Za rok a půl většina psů z třebíčského útulku našla nové pány a zůstali jen poslední tři. Mezi nimi je i malý kříženec Astor. „Astor je osmiletý kříženec jezevčíka,“ představuje psa ošetřovatelka třebíčského útulku Lucie Vakulová a připomíná případ z Čechočovic na Třebíčsku z ledna 2020. „Odebíralo se patnáct pejsků od paní bez domova. Žila u lesa v boudě a neměla na jídlo pro sebe, natož pro psy,“ říká.

Dvanáct psů postupně našlo nové pány a podle pracovníků útulku se mají dobře. Zbyli poslední tři, mezi nimi Astor. „Zřejmě že je starší,“ dodává ošetřovatelka.

Vadí hodně lidí a městský ruch

Se psem, který má za sebou tak špatné zkušenosti, je třeba zacházet opatrně, ale důsledně. Je dobré do útulku přijít častěji a postupně se seznamovat. Citlivě je třeba postupovat i doma. „Začít jako u štěněte. Pomalu ho zvykat na venkovní ruch, na lidi,“ radí Lucie Vakulová s tím, že Astor by se hodil ke starším lidem, spíš na vesnici než do městského ruchu. „Je hodný, zvládá veterináře, stříhání drápků, česání. Je to mazel,“ chválí ošetřovatelka.

Astor je i přes prožité útrapy a vzhledem ke svému věku zdravý pes. Kvůli nevhodné stravě má na zubech hodně zubního kamene, což ale může veterinář vyřešit.

Spustit audio