Kříženci Baronovi je deset let. Energie má ale stejně jako malé štěně

2. prosinec 2019

Každý pes v útulku má za sebou nějaký příběh. Kříženci Baronovi je asi deset let, a musel mít starostlivého pána. I tak ale skončil na ulici, a nikdo se k němu nehlásí.

„Je to kříženec německého ovčáka a labradora. Byl nalezen a odchycen jednou slečnou v Třebíči,“ představuje Barona ošetřovatelka třebíčského útulku Lucie Vakulová. Pes při příchodu do zařízení neměl obojek ani čip, a jeho pán se neozval. Z chování i zdravotního stavu psa je jasné, že je vychovaný, čistotný, a majitel se o něj dobře staral.

Hned první den byl Baron přátelský, hodný a mazlivý

Baronovi je deset let, a má krásnou lesklou černou srst. Jeho věk je znát snad jen na prošedivělém čumáku a tlapách, které mu ale jen přidávají na zajímavosti. Jinak je veselý, a plný energie. „Hned první den byl ke všem přátelský, hodný, mazlivý. Byl zvyklý na pravidelné procházky,“ dodává ošetřovatelka.

Pes Baron, útulek Třebíč

I desetiletý pes se dokáže naučit novým věcem. Záleží vždy na pánovi

Vzhledem k tomu, že je Baron větší pes, a je rád v pohybu, potřeboval by pána, který s ním bude chodit na dlouhé procházky. „Máme to odzkoušené naším venčitelem. Deset kilometrů za hodinu není problém,“ směje se Lucie Vakulová. Podle ní není problém Barona i v jeho věku naučit nové věci.