Jemnice sobě! Na zámku otevřou vánoční výstavu s výrobky místních obyvatel

10. prosinec 2021

Andělé upletení z papírových ruliček, háčkované ozdoby i polystyrenoví sněhuláci. To je jen pár věcí, které budou k vidění na výstavě v Jemnici.

Exponáty do vánoční výstavy, která se právě připravuje na zámku v Jemnici, může přinést kdokoliv, kdo se chce pochlubit svými výrobky.

Vlastní exponáty

Vánoční výstava na jemnickém zámku má jedno specifikum. Neukazuje jen díla profesionálních umělců, ale se svými výrobky se tam může pochlubit vlastně každý, kdo něco přinese, pokud to stihne do dneška. Konají se totiž poslední přípravy a všechno odstartuje o víkendu.

„To jsem vyráběl z papíru. Udělají se papírové ruličky a potom se to pěkně plete a obarví,“ říká jeden z tvůrců Pavel Vacula. „Ten velký mi dal asi čtyři, pět hodin práce, ty menší asi do té půlhodiny.“

Oslovili jsme všechny…

Sněhuláci, domečky, vánoční hvězdy, andělíčky. Takové věci se sešly na výstavu v Jemnici. „Základní umělecká škola nám vyrobila tyhle velké anděly. Tady máme háčkované výroby, ty si přijde paní sama nainstalovat,“ provází Zdeněk Hopian z odboru kultury jemnické radnice.

„Oslovili jsme všechny místní organizace, spoluobčany, kdo měl chuť mohl to donést.“ Zadní část výstavních prostor zůstává prázdná. „V neděli 12. prosince tam bude prodejní výstava. Je to náhrada za zrušené vánoční trhy.“

Vánoční výstava na zámku v Jemnici začíná na stříbrnou neděli a končí o týden později.

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související