Houbové risotto
Houbové risotto připravil šéfkuchař Radniční restaurace v Jihlavě Libor Homolka.
200g rýže arborio
50g olivový olej
30g šalotky
300g lesních hub
2dl bílého vína
2dl drůbežího vývaru
50g parmazánu
50g másla
sůl, bílý pepř
Nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji, přidáme nepranou rýži a společně orestujeme.
Zalijeme vínem a vývarem, tekutinu přidáváme postupně aby se rýže nerozvařila. Mezitím si na pánvi orestujeme houby.
Rýže nesmí být moc měkká. Přidáme houby, nastrouhaný parmazán a studené máslo,necháme pár minut zaležet.
Dochutíme solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka