Čokoládou se člověk nemusí přejídat. Ke sladkému opojení stačí jeden bonbon
27. leden 2013
Labužníci, kteří jsou na sladké, vědí, že ve Vyskytné u Jihlavy se vyrábí čokoláda. Rodina Hlavova ve svých receptech navazuje na tradici českého čokoládovnictví, které za první republiky patřilo k evropské špičce.
Tereza Stýblová se vydala za Františkem Hlavou do jeho jihlavské prodejny. Pana Hlavu bolela záda, a tak hned poslal Terezu k pultu.
Naše redaktorka se přesvědčila, že pro chuťový zážitek není třeba sníst kvanta čokolády. Když na to přijde, stačí jeden kousek.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.