Žebříčku nejprodávanějších knih na začátku adventu kralují čeští autoři

1. prosinec 2023

I přes digitální věk je kniha stále vděčným a vítaným dárkem pod vánočním stromečkem. Na začátku adventu vám přinášíme přehled těch nejprodávanějších. I tipy na vánoční dárky.

Na prvním místě nejprodávanějších knih jsou momentálně Gazely Patrika Hartla. „Na druhé místo se vyšvihla hvězda StarDance, pekař a cukrář Josef Maršálek se svojí kuchařkou Buchty po ránu,“ říká majitel humpoleckého knihkupectví Jana Zábrany Karel Kratochvíl.

Na třetím místě žebříčku je nečekaný bestseller, a to kniha Toyen od známé novinářky Andrey Sedláčkové. Výpravná publikace je biografií slavné výtvarnice Toyen, vlastním jménem Marie Čermínové, 1. dámy českého surrealismu, která tvořila v meziválečném a poválečném období. „Musím ale říci, že bohužel je rozebrána už i první dotisk je rozebrán, nicméně do Vánoc, někdy mezi 15. a 20. prosincem by měl být druhý dotisk k dispozici,“ dodává naději na pořízení vánočního dárku pro milovníky výtvarného umění Karel Kratochvíl.

Na čtvrté místo nákupního žebříčku knih se posunul Robert Bryndza s detektivkou Tíživé ticho.

Následuje několik novinek, všechny od českých autorů. Filip Rožek přichází s dětským pokračováním knihy Gump - pes, který naučil lidi žít. Druhý díl se jmenuje Gump: Jsme dvojka. Další knihou v žebříčku je Mezi nebem a pacientem záchranáře Marka Dvořáka. A ještě jeden tip na titul českého autora. Opět se jedná o knížku pro děti, tentokrát od oblíbeného autora Zdeňka Svěráka Čerti nejsou.

Spustit audio