Velkolepá divadelní představení pořádají v Třebíči jen ve dvou a s minimálními náklady

10. červen 2014

Ivana Řídká a Hana Štěpničková ve svém volnu pořádají divadelní představení a koncerty. Vše zvládají pouze ve dvou a s minimálními náklady. V Třebíči tak díky nim vystupuje i Divadlo J. Cimrmana a některá představení hrají v Třebíči dokonce v premiéře. Teprve potom je uvidí diváci v Praze. Část výtěžku obě dámy pravidelně věnují charitě.

Paní Řídká a paní Štěpničková se od mládí v Třebíči účastnily kulturního života. Nyní všechen svůj volný čas věnují organizování divadelních a hudebních představení, která zcela plní sály třebíčských divadel a kulturních domů. Do města se jim daří pravidelně lákat takové další scény: Divadlo Na Jezerce, Klicperovo divadlo z Hradce Králové, Filmová a divadelní agentura Jana Balzera, Divadlo Příbram a další.

Svou činností velmi obohacují třebíčský kulturní život. Část výtěžku, jak už bylo řečeno, věnují i na charitativní projekty. Loni podpořily například Centrum Paraple, když vybranou částku přímo na jevišti třebíčského Národního domu předaly spoluzakladateli této organizace Zdeňku Svěrákovi. Rovněž spolupracují s třebíčskou organizací Společnost pro podporu lidí s mentálním postižením a také s nedalekou obcí Štěměchy.

autor: Michal Malý
Spustit audio