Ve Větrném Jeníkově stále čekají na opravu cest poničených při rekonstrukci dálnice D1

15. únor 2023 12:20

Modernizace dálnice D1 skončila před rokem a půl. Na některých místech, kudy vedly objízdné trasy nebo po nich jezdila nákladní auta s materiálem, ale stále nejsou opravené silnice. Jedním z těchto míst je i Větrný Jeníkov na Jihlavsku, jehož vozovky patřily k nejvytíženějším vůbec.

Při příjezdu do Větrného Jeníkova vítá řidiče značka, která upozorňuje na nerovnou silnici.

„Vyježděná vozovka, krajnice, všechno špatně,“ ukazuje na cestu v centru Větrného Jeníkova pan Karel. „Za ty peníze, co se platí, by to mohlo vypadat líp,“ dodává, zatímco nakládá do auta nákup, který zrovna vynesl z obchodu.

„Teď se to trošinku frézovalo, tak se to zlepšilo. Ale myslím si, že to pořád není ono,“ potvrzuje při pohledu na rozbitou silnici nezávislý starosta Větrného Jeníkova Tomáš Helar. „Jsou dny, kdy přes nás vede kvůli dálnici objízdná trasa, potom je tady opravdu obrovské množství aut,“ hodnotí dopravní situaci v městysi rok a půl po skončené rekonstrukci dálnice D1.

Opravy začnou letos

Řidiči ve Větrném Jeníkově si na lepší silnici ve směru na Jihlavu budou muset počkat do letošního podzimu. Uprostřed léta začnou práce na její opravě. Vedení městyse ji spojí i s výměnou kanalizace.

Kdo opravy zaplatí a kolik budou stát, si poslechněte v reportáži.

Spustit audio

Související