Méně autobusů a špatné ranní spojení do centra Jihlavy se nelíbí lidem z místní části Pávov, od začátku února přišli o desítku spojů denně

13. únor 2023 14:19

Nespokojení se změnami tras jihlavské hromadné dopravy jsou obyvatelé místní části Pávov. Dopravní podnik tam ubral od února deset spojů denně. Pávovští chtějí jihlavské radnici a dopravnímu podniku adresovat svoje výtky a hlavně zpět posílit spojení se zbytkem města.

Horší spojení s centrem Jihlavy mají Pávovští od začátku února, kdy byla spuštěna do provozu nová trasa trolejí směrem do průmyslové zóny. S tím začalo i velké přeskupování městské dopravy, protože vznikly nové páteřní linky. A úpravami prošly i některé spoje.

V důsledku těchto změn přišli cestující z Pávova ve všední dny o 10 z 50 původních autobusů, které do místní části Jihlavy jezdily.

Pro obyvatele Pávova jsou důležité hlavně školní autobusy. Mezi šestou a osmou hodinou ranní by chtěli dopravu o tři spoje posílit. Přidat chtějí i zpáteční autobusy z centra Jihlavy. Svoje požadavky sepsali a pošlou je na magistrát a také Dopravnímu podniku.

Jak se město a dopravní podnik k požadavkům obyvatel Pávova na posílení spojů městské dopravy staví, zjišťoval Daniel Zach.

autor: Daniel Zach
Spustit audio

Související