V módě jsou praktické střihy i pohodlné culíky

5. listopad 2014
Dobré odpoledne

Kadeřnické trendy se určují dlouho dopředu podobně jako móda, nábytkový design nebo květinová výzdoba. Přicházejí vždy na půl roku – jarní a letní teď vystřídaly trendy pro podzim a zimu, které vydrží až do konce března. „Ruku v ruce se volí barvy a styly a víme také, že se vždycky něco vrací. V módě je retro styl, kdy se některý starší detail vezme a nasadí se na novou moderní dobu,“ přibližuje kadeřnice Helena Pudilová.

Co se střihů týká, u každé délky vlasů se objevuje něco nového. „Krátké střihy jsou nyní v módě více než před pár lety. I tady se vrací retro styly, například boby. Klade se důraz na styling, boby jsou uhlazené ale i rozcuchané.“ Helena Pudilová také s úsměvem dodává, že jeden krátký střih může vypadat pětkrát jinak. „U polodlouhých vlasů je trend mikád, nosí se zastřižená rovná mikáda nebo se využívá mokrý efekt zmačkaných vln, což je přesně další věc, která se vrací z minulosti.“

Pro dlouhovlásky je podle posledních trendů nosit pěšinku uprostřed a dokonce se vrátily koňské ohony, culíky neboli pony tail. „Takže klientky, které přijdou se staženými vlasy a omlouvají se, že mají na hlavě něco strašného, my uklidňujeme, že jsou naopak velmi v módě,“ říká se smíchem Helena Pudilová. „Nosí se i zapletené copy, které byly před časem rozcuchanější a teď jsou spíše uhlazené. Trendem je i lesk a kvalita vlasů. I v copu vypadají lépe zdravé vlasy.“

Dnes potřebujeme spíše rychlé účesy, proto se klade důraz na praktičnost, aby pro nás účes ráno neznamenal moc práce. Rychle upravené jsou právě mikádové střihy.

Na podzim se nosí spíše tmavší barvy podzimních odstínů. Stále jsou v trendu různé hnědé, barvy spadaného listí, měděné odlesky. „Vrátilo se i bordó," připomíná kadeřnice. „U blond jsou to spíše zlaté odlesky, ale nosí se i světlá platinová, do níž se přidávají odlesky do růžova, do měděna nebo i do modra a do fialova. Světlá barva má výhodu, že zjemňuje a někdy i omladí, ale musí se správně vybrat odstín, můžete vypadat i unavenější nebo dokonce starší,“ přidává Helena Pudilová opatrné varování. Je potřeba i to, aby kadeřníci uměli s barvami pracovat, aby vlasy zůstaly zdravé i při častém používání barev a jiných vlasových prostředků.

Chat s Helenou Pudilovou

autor: dak
Spustit audio