Už nemrzne na novostavbách, ale i cena za snímek je někdy hodně vysoká

12. říjen 2012

Týden Přiběhů o lidech, kterým změna profese otočila život vzhůru nohama, dnes představí uznávaného fotografa z Třeště. Poslechněte si, jak vede cesta od zásuvek a jističů za fotoaparát do ateliérů se světoznámými osobnostmi. V neděli po desáté, ve čtvrtek kolem půl druhé a ve středu pak po šesté hodině večer. A nebo na webu Regionu....

Fotograf David Tesař pochází z Třeště, vyučil se elekrikářem a léta se profesi věnoval. Od malička fotil a chtěl, aby mu byla práce koníčkem. A protože je znamením Beran a co si usmyslí, do dotáhne, nestojí už za skříňkou s pojistkami, ale za profesionálním fotoaparátem. Právě teď ve spolupráci s Českým rozhlasem spouští putovní výstavu Tváře Undergroundu ke knize, která po půl ročním úsilí vznikla.V době, kdy za ním byla redaktorka Olga Štrejbarová se vrátil z Rakouska, kde byl obhlédnout výstavní prostory:

Na Vernisáž výstavy fotografií Davida Tesaře můžete vyjet 29. listopadu do Prahy na Vinohrady. Otevírá se u příležitosti křtu knihy Tváře Undergroundu, která vznikla ve spolupráci Davida Tesaře a Českého rozhlasu a objede republiku i zahraničí. Jednou z nejbližších aktivit Davida Tesaře, který vede fotoklub v Třešti, je promítání s Vojtou Vlkem a to už 26.10. v sedm hodin večer v Sokolském domě v Třešti.

Nejbližší promítání fotografií v Sokolském domě

Práci třešťského fotografa Davida Tesaře může vidět na jeho webových stránkách www.photosky.cz

autor: ost
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.