Starostové některých obcí se opřeli do krajských silničářů. Ti jim to vrací

27. červen 2019 15:00

Vzájemné půtky byly vždy na základě špatného stavu některých – krajem vlastněných – silnic. Ty udržují právě krajští cestáři.

Slovní přestřelku mezi starosty malých obcí a náměstkem ředitele krajských silničářů Liborem Jouklem vyvolala reportáž Českého rozhlasu Vysočina z Křižánek. Obec se tam distancovala od rozbité silnice, na okraj umístila ceduli s patřičným nápisem.

„Různí starostové používají různé formy nátlaku, ať už na kraj nebo krajskou správu a údržbu silnic,“ řekl Českému rozhlasu náměstek silničářů Libor Joukl. Svými slovy už před časem vyprovokoval několik starostů, aby se ohradili.

Rantířov

Jedním z nich byl i starosta Rantířova u Jihlavy Tomáš Novotný. „Jako člověk, který má svěřenou správu majetku kraje, by se o ten majetek měl starat v rámci správného hospodáře. A většina silnic v Rantířově jsou v havarijním stavu a pro mě absolutně nepřijatelná argumentace, že používáme formu nátlaku. Spíš bych očekával omluvu.“

Tomáš Novotný se setkal také s tím, že občan Rantířova havaroval na kole, sjel do hlubokého výtluku.

Křižánky

O Křižánkách Český rozhlas Vysočina vysílal před pár dny. Stojí tam vzpomínaná cedule. „A ta cedule není forma nátlaku?“ ptal se náměstek Joukl.

Ke Křižánkám se přidal Dobronín na Jihlavsku, na silnici upozornil na svých webových stránkách.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související