Spisovatelka Danka Šárková: Covid změnil všechno, tak jsme vytvořili krkonošskou kuchařku
Více než rok trvající pandemie změnila snad všechno včetně života spisovatelů. Byli zvyklí jezdit po besedách, být v živém kontaktu se čtenáři.
Je to případ i krkonošské spisovatelky Danky Šárkové, kterou do studia pozvala Hela Dvořáková.
„Koronavirus změnil všechno. Můj přítel má kuchyň, v Jilemnici mám kamarádku fotografku a společně jsme se rozhodli, že uděláme kuchařku ze starých krkonošských receptů.“
Jak taková kniha vznikala? A kde vzala spisovatelka tolik starých receptů? Poslechněte si v přiloženém audiu.
Související
-
Jak se dřív vařilo v Krkonoších? Vyzkoušejte Hladkou Ančku a cukroví, které voní masem
Sejkory, lepenice, kucmoch, flejšky nebo klouzáky, to jsou tradiční jídla z Krkonoš. Spisovatelka Danka Šárková tyto recepty získala od tamních hospodyněk.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Tohle není povídání na dobrou noc, k zamyšlení určitě.
moderátor Jan Pokorný


Tata a jeho syn
Autorské povídky známého divadelníka a spisovatele A. G. v jeho vlastním podání. Tata a jeho syn je sbírkou úsměvných příběhů na motivy skutečných událostí, ovšem ve skutečných kulisách a především ve skutečné době.