Spisovatelka Danka Šárková: Covid změnil všechno, tak jsme vytvořili krkonošskou kuchařku
Více než rok trvající pandemie změnila snad všechno včetně života spisovatelů. Byli zvyklí jezdit po besedách, být v živém kontaktu se čtenáři.
Je to případ i krkonošské spisovatelky Danky Šárkové, kterou do studia pozvala Hela Dvořáková.
„Koronavirus změnil všechno. Můj přítel má kuchyň, v Jilemnici mám kamarádku fotografku a společně jsme se rozhodli, že uděláme kuchařku ze starých krkonošských receptů.“
Jak taková kniha vznikala? A kde vzala spisovatelka tolik starých receptů? Poslechněte si v přiloženém audiu.
Související
-
Jak se dřív vařilo v Krkonoších? Vyzkoušejte Hladkou Ančku a cukroví, které voní masem
Sejkory, lepenice, kucmoch, flejšky nebo klouzáky, to jsou tradiční jídla z Krkonoš. Spisovatelka Danka Šárková tyto recepty získala od tamních hospodyněk.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.