Šampionát začíná. Jihlavská fanynka Anička se chystá na zápasy se Švédskem a Kanadou

1. květen 2015

Hokejová horečka stoupá. 1. května nastoupí česká hokejová reprezentace k prvnímu duelu na domácím šampionátu a hned na úvod ji čeká pořádně těžký soupeř. Češi se v Praze utkají s předloňskými mistry světa a loni bronzovými Švédy. Na zápas se těší také fanynka z Jihlavy Anička Rychetská.

„No, strašně moc, to je vlastně můj splněný sen,“ odpovídá na otázku, jak se těší na to, že pojede sledovat hokejové duely šampionátu přímo do Prahy Anička Rychetská. Kdekdo v republice by možná záviděl. Sympatická dívka bude mít brzy šestnácté narozeniny a rodiče dali náruživé fanynce českého výběru hodně pěkný dárek.

„Já vlastně 4. května mám narozeniny, tak mi dají, že pojedeme na hokejový šampionát v Praze.“ Fanynka z Jihlavy hokej miluje, i když zrovna nemá vyloženě klub, ke kterému by přirostla tělem i duší: „Ano, koukám na hokej, ale nějaký tým oblíbený nemám, ale národní tým se mi líbí, toho jsem velký fanoušek.

Přípravu bere Anička Rychetská podobně zodpovědně jako jakýkoli jiný fanoušek: „Už na minulé narozeniny jsem dostala barvy a čepic, šály a teď si pořizuji ještě dres.“

„Doma křičí hlavně s maminkou a říká, že je po ní fandící tip. Jako správná hokejová fanynka Anička Rychetská věří v úspěch české reprezentace, kdo ale podle ní bude ještě na letošním šampionátu úspěšný?

„Myslím Rusko, Švédko, Kanada, možná Spojené státy americké.“

Šampionát začíná a a pokud Češi postoupí až do finále, bude 17. května večer Anička u toho.

autor: jak
Spustit audio