Řepná polévka
Polévky ze všech možných surovin jsou zajisté hitem poslední doby. Krémové polévky nabízí v restauracích, jsou velmi chutné. Polévku lze připravit i z červené řepy. Barvou připomíná boršč, chutí je ale jedinečná.
Recept máme od Anety Hlávkové z jihlavské polívkárny MIAM. „Stačí oloupat a nakrájet řepu, povařit ji, rozmixovat. Potom přidám sůl, pepř a smetanu. To je všechno,“ vysvětluje Aneta s tím, že do polévky přidává i balkánský sýr.
„Balkánský sýr je možné rozmixovat i do polévky, pokud ho máte hodně,“ dodává. V takovém případě je možné dát méně smetany, nebo vůbec žádnou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka