Podkovář při své práci v 21. století používá přenosnou výheň

2. prosinec 2012

Skládací, malou, která vypadá jako nějaká předpotopní mikrovlnná trouba. Výheň není vlastně nic jiného než plynová trouba. Jen hřeje jenom zvrchu.

Když se dřív kovali koně, byl to výlet na celý den. Kůň by osedlán, připraven na dlouhou cestu, jezdec si udělal svačinu, přibalil nějakou dobrotu i pro koníka a vyrazil za kovářem a podkovářem. Dnes svých pět švestek zabalí podkovář a vypraví se za koněm. Jak mobilní dílna podkováře vypadá, se dozvíte v reportáži Tamary Peckové, která vyrazila vyměnit podkovy s podkovářem Michalem Bičíkem.

Michal Bičík při práci
Michal Bičík při práci
Michal Bičík při práci
0:00
/
0:00
autor: Tamara Pecková
Spustit audio