Petr Koukolíček předvedl vaření budoucnosti: makromolekulární kuchyni
Tentokrát jsme si v Pochoutkách s Naďou Konvalinkovou a Patrikem Rozehnalem uvařili jídlo budoucnosti. Za plotnou se objevil kuchař Petr Koukolíček z Molekulárního cateringu, který se věnuje makromolekulární kuchyni.
Sází na to, že se nápoje budou i kousat, štrůdl se bude jíst jako amarounová kostka a na závěr oběda dostanete kávu zchlazenou při teplotě -196 °C.
Naďa i Patrik se těší, že zjistí, jak se vyrábí třeba známý koktejl ze seriálu Sex ve městě ve formě kuličky, proč se kouří z úst i nosu při pití kávy budoucnosti a jestli má šanci i svíčková se šesti v roce 2023.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.