Novoroční Pochoutky s Marií Poledňákovou a herci z filmu S tebou mě baví svět

Komedie S tebou mě baví svět oslavila 1. ledna 2013 přesně 30 let od premiéry v kině Blaník v Praze na Václavském náměstí. A to byl důvod, proč si k mikrofonům Pochoutek pozvala Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal režisérku a herce z tohoto filmu.

Pozvání do Lichfield baru v Praze na Malé Straně přijala Marie Poledňáková, Václav Postránecký, Jana Šulcová a Pavel Nový.

Všichni zavzpomínali, jak vypadalo takové natáčení, jak je možné, že celou dobu bylo hezké počasí, o co se Marie Poledňáková bála a proč dělala hercům před natáčením i po něm osobní prohlídky. Václav Postránecký se přiznal, že lhal paní režisérce o tom, že Julius Satinský umí lyžovat a to, že pravda vyšla najevo až v Krkonoších na natáčení.

Jana Šulcová prozradila, proč si při nástupu na natáčení připadala, jako když jde domů, Pavel Nový zavzpomínal na závody na sněhu a Marie Poledňáková řekla, kterou scénu z celého filmu má nejraději. A celý pořad byl takovou vzpomínkou na báječného herce Jula Satinského.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.