Obložená bageta s omeletou
Když máme velký hlad, rozbalit hotovou bagetu je asi nejrychlejší. Lepší než ji koupit, je připravit si vlastní doma podle toho, co máme rádi. Kombinací bagety, zeleniny, hummusu a omelety s hráškem se můžete nechat inspirovat ve žďárském fresh koutku u Marcely Bodnárové.
Bagetu je lepší použít nějakou kvalitní celozrnnou a místo másla použít cizrnovou pomazánku hummus.
Je velmi snadná, jen k její přípravě potřebujete pár méně známých ingrediencí:
plechovka sterilované cizrny (předem namočenou a uvařenou cizrnu)
tahini - pasta ze sezamových semínek
olivový olej
česnek
sůl
Vše rozmixujeme a namažeme na bagetu. Ozdobíme zeleninou, aby byla bageta co nejbarevnější, například salát, papriku, cherry rajčátka a na závěr přidáme vaječnou omeletu.
2 vejce
2 lžíce kuliček hrášku
50g strouhaného sýra
Marcela Bodnárová doporučuje k vejcím přidat i hrášek a strouhaný sýr, aby byla omeleta barevná, chutná i výživná. „Nakrájíme na trojúhelníčky, poskládáme do bagety a můžeme si pochutnat,“ usmívá se. Vyzkoušejte to také, omeleta v bagetě je vynikající!
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.