Houbové risotto
Houbové risotto připravil šéfkuchař Radniční restaurace v Jihlavě Libor Homolka.
200g rýže arborio
50g olivový olej
30g šalotky
300g lesních hub
2dl bílého vína
2dl drůbežího vývaru
50g parmazánu
50g másla
sůl, bílý pepř
Nakrájenou šalotku orestujeme na olivovém oleji, přidáme nepranou rýži a společně orestujeme.
Zalijeme vínem a vývarem, tekutinu přidáváme postupně aby se rýže nerozvařila. Mezitím si na pánvi orestujeme houby.
Rýže nesmí být moc měkká. Přidáme houby, nastrouhaný parmazán a studené máslo,necháme pár minut zaležet.
Dochutíme solí a pepřem.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.