Anglické máslové sušenky
Proč se neinspirovat k dobrým jídlům v jiných zemích. Lektorka angličtiny Kateřina Bukáčková strávila ve Velké Británii dost dlouhou dobu. Tady je recept na zaručenou dobrotu – anglické máslové sušenky, chcete-li shortbread.
„Anglický shortbread je podobný našemu lineckému těstu, pojďme si říci o skotském,“ začíná své povídání paní Kateřina. Britové si dopřávají, sušenky bývají tlustší než ty naše.
Potřebujeme následující suroviny:
- máslo a hladká mouka ve stejném množství (175g)
- 75g cukru
- 75g jemné krupice
Máslo necháme změknout při pokojové teplotě, následně ho vařečkou vypracujeme s cukrem a potom uděláme těsto z hladké mouky a krupičky. Pečeme propíchané vidličkou v dortové formě. Po upečení, ještě teplé, rozkrájíme na trojúhelníky nebo čtverce. Podáváme stylově s čajem nebo mlékem.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.