Řepná polévka

Polévky ze všech možných surovin jsou zajisté hitem poslední doby. Krémové polévky nabízí v restauracích, jsou velmi chutné. Polévku lze připravit i z červené řepy. Barvou připomíná boršč, chutí je ale jedinečná.

Recept máme od Anety Hlávkové z jihlavské polívkárny MIAM. „Stačí oloupat a nakrájet řepu, povařit ji, rozmixovat. Potom přidám sůl, pepř a smetanu. To je všechno,“ vysvětluje Aneta s tím, že do polévky přidává i balkánský sýr.

„Balkánský sýr je možné rozmixovat i do polévky, pokud ho máte hodně,“ dodává. V takovém případě je možné dát méně smetany, nebo vůbec žádnou.

autor: dak

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.