Na hladký průběh biatlonového mistrovství bude v Novém Městě na Moravě dohlížet více než 200 policistů

7. únor 2024

V Novém Městě na Moravě začíná Mistrovství světa v biatlonu. Do regionu se vrací po 11 letech. Pořadatelé očekávají, že šampionát navštíví na 200 tisíc diváků. V pohotovosti tak jsou všechny složky integrovaného záchranného sytému.

Čtěte také

Na bezpečnost při mistrovství budou dohlížet i policisté. Ve službách se jich vystřídá celkem 220. „Budou to policisté pořádkové, dopravní i cizinecké policie, ale také kriminalisté služby kriminální policie a vyšetřování a na bezpečnostním opatření se budou také podílet ostatní policisté a kolegové ze specializovaných útvarů s celorepublikovou působností,“ vypočítává policejní mluvčí Dana Čírtková.

Policisté budou působit především preventivně. „Bude velmi důležité, abychom dokázali zabránit páchání trestné činnosti a páchání přestupkového jednání, a to nejen v samotném areálu, ale také ve městě, jeho okolí, v penzionech a na ubytovacích zařízeních, kde budou bydlet nejen sportovní týmy, ale fanoušci z různých zemí i z České republiky,“ vysvětluje policejní mluvčí.

S biatlonovým mistrovstvím světa souvisí také dopravní omezení a ta se dotknou nejen návštěvníků, ale samozřejmě i obyvatel města.

autoři: Hela Dvořáková , hoch
Spustit audio