Méně cukru a více bílkovin, na to by měly myslet nastávající maminky

00843298.jpeg

V úterý byla hostem Tandemu výživová specialistka Leona Mendlová a radila budoucím maminkám, jak by měl vypadat jejich jídelníček.

Rozhodně bychom se v těhotenství neměly řídit heslem našich babiček „jíst za dva“. Měly bychom dbát ale na to, aby na našem talíři nechyběly ve větším množství některé důležité látky, hlavně bílkoviny. Denně přidáme dvě porce mléčných výrobků, dopřejeme si libové maso, a mělo by to stačit. Pozor na plísňové sýry a vnitřnosti, můžou být zdrojem nebezpečných bakterií a těžkých kovů. Vyvarovat bychom se tvrdému alkoholu, velkému množství kávy a cigaretám samozřejmě. A ani hodně sladkostí není v pořádku, cukry se totiž v těhotenství v těle jinak odbourávají.