Martin Kachlíř, výběr lyží

20. listopad 2012

Hostem úterní poradny Tandemu byl Martin Kachlíř. Řeč byla o správném výběru lyží na nadcházející sezónu.

Hana
Dobrý den Martine, chtěla bych se zeptat, jak poznám, že je potřeba vyměnit moje staré lyže za nové? Je nějaké pravidlo, že bych si měla koupit nové třeba po 5ti sezonách? Na hory jezdím tak třikrát ročně vždy na několik dní.
Dle statistik lyže konstrukčně vydrží 6 let. Pokud jezdíte třikrát ročně na lyže a nejste vyznavačka jízdy mimo sjezdovku, tak lyže vydrží těch 5-6 let. Nicméně vývoj trendů je neúprosný a člověk by si měl dopřát jízdu na nových lyžích.

Mys
Dobry den, od kolika let doporucujete trenink pro male deti??
Dobrý den, lékaři doporučují s lyžováním dětí počkat alespoň do tří let dítěte. Co se týče závodního lyžování, tak děti mohou jezdit v kategorii "Myšáci" např. ve čtyřech nebo pěti letech.

Martina
Jsou levne lyze v supermarketu kvalitni? Zvazuji koupi a nejsem si jista.
Dobrý den, výběr lyží v marketech je opravdu rozmanitý. Co se týče těch nejlevnějších modelů, tak jsou určené především pro začátečníky a jsou vyrobené z nejlevnějších materiálů. Je třeba si dát pozor na bezpečnostní vázání, protože z důvodu nízké ceny se na tyto modely montuje juniorské vázání, které nevyhovuje dospělým osobám. Ideální je navštívit prodejnu, která provozuje servis, kde Vám lyže ihned seřídí a připraví.

autor: dak
Spustit audio