Kuřecí plátek s bylinkovým máslem

Tentokrát mám tip na jednoduchý oběd, který je ale plný chutí. Když se totiž k čemukoli v kuchyni přidá máslo, je lahodná chuť zaručena, protože jak víme, tuk je nositelem chuti a samotné máslo je už tak moc dobré. My si je dáme na kuřecí plátek.

Budeme potřebovat asi 400 g kuřecího masa, nejlépe na tenko nakrájené prsní řízky. Dále 5 deka másla, a čerstvé nebo sušené bylinky, záleží na ročním období a dostupnosti. Od každé bylinky jednu vrchovatou lžičku – šalvěj a tymián. Připravíme si i česnek, sůl a citrón.

Ingredience
  • 400 g kuřecího masa (nejlépe prsou)
  • 50 g másla
  • 1 lžička nasekané/drcené šalvěje
  • 1 lžička tymiánu
  • 1 stroužek česneku
  • sůl, pepř

Nejprve si připravíme bylinkové máslo. Ttuk rozpustíme a v něm důkladně rozmícháme bylinky, lžičku citrónové šťávy, špetku soli a pepře a prolisovaný stroužek česneku. Polovinu odlijeme do hrnečku a necháme znovu ztuhnout. Zbylým, stále tekutým máslem potřeme ze všech stran kuřecí plátky, které jsme ale předtím ještě trochu nasolili.

Rozpálíme gril nebo pokud je na venkovní grilování ještě zima, grilovací pánev na sporáku. Když je řádné rozpáleno, položíme kuřecí plátky a opékáme z obou stran. Netrvá to dlouho, a proto můžeme stále mašlovačkou potírat maso voňavým máslem.

Když jsou plátky hotové, podáváme je s oblíbenou přílohou a salátem, a na každý z nich ještě položíme pár plátků ztuhlého bylinkového másla z ledničky.

Tohle je tak geniálně jednoduchý a rychlý oběd, že si ho určitě oblíbí spousta strávníků – tak si nechte chutnat!

Spustit audio

Více z pořadu