Jiří Rajchrt upekl steak z hovězího pupku se šťouchanými bramborami

Největší audioportál na českém internetu

Naďa Konvalinková, Patrik Rozehnal a Jiří Rajchrt | Foto: Petr Jindra

Jiří Rajchrt upekl steak z hovězího pupku se šťouchanými bramborami

Naďa Konvalinková a Patrik Rozehnal se přesunuli na Mělnicko, aby společně s šéfkuchařem Jiřím Rajchrtem vařili v restauraci Na Štěpáně v Obříství hned vedle novogotického železného mostu. Upekli pořádný hovězí steak z pupku a k tomu připravili šťouchané brambory s fazolkami zabalené v anglické slanině.

Hostem pořadu byl také jeden z poctivých středočeských řezníků – Antonín Matek z Kostelce nad Labem. Patří k tradičnímu řeznickému rodu a jeho prodejnu najdete ve stejném domě už více než 450 let. Ochutnali jsme s ním lovecký salám, šunku, uzené maso, klobásky a popovídali si o tom, jak si vybrat svého řezníka, z čeho se dělají poctivé uzeniny a jak je v krámě poznat.

Steak z hovězího pupku se šťouchanými bramborami:
800 g hovězího pupku, olivový olej, oříšek másla, sůl, pepř, brambory, fazolové lusky, 4 plátky anglické slaniny