Jihlavskou fotbalovou Vysočinu posílí dva mladí hráči. Jeden z Pardubic, druhý ze Sparty

20. leden 2021 11:00

Fotbalisté Jihlavy se poctivě chystají na jarní část druhé ligy. Také v této fázi soutěže zřejmě vyběhne na trávník hodně mladý tým.

Napovídají tomu posily, které budou na Vysočině hostovat. Jakub Selnar (20) se jako jedna z nich předvedl hned v prvním modelovém zápase.

Zatím bez zápasů

Vysočina zatím s nikým nehraje přátelská utkání. Není totiž snadné sehnat soupeře. Před každým duelem by navíc musela svůj tým testovat, a tak se hráči zatím porovnávají mezi sebou.

V úplně prvním cvičném zápase červený tým Vysočiny porazil žlutý jihlavský celek a nový hráč na trávníku Jakub Selnar vstřelil oba góly vítězů. „Jsem rád, že mi to tam padlo, budu se snažit takhle každý trénink a snad to přijde v zápasech,“ věří mladý fotbalista, který přišel do Jihlavy na hostování z Plzně. V minulé sezoně hrál v Sokolově a také v Pardubicích. „V Pardubicích jsem moc šancí nedostal, kádr tam byl skvělý, kluci vyhrávali každý zápas.“

Velká příležitost…

V působení v Jihlavě vidí Jakub Selnar velkou příležitost. „Pan trenér měl o mě zájem, volali jsme si, beru to jako šanci ukázat se a uvidíme, co bude v létě.“

Další z mladých posil útočník Sparty Vojtěch Patrák se do úplně prvního modelového zápasu zapojit nemohl. „Zranil jsem se ještě v sezóně se Spartou, měl jsem problémy s patní kostí.“

Ted už ale může trénovat a půlroční hostování v Jihlavě bere také jako velmi dobrou variantu ve svém fotbalovém růstu. Rozhodování usnadnilo také to, že Vysočina má aktuálně hodně mladý tým.

Vojtěch Patrák se může pochlubit s jednou zkušeností, která je dalším fotbalistům Jihlavy zatím dost vzdálená. Loni v říjnu v Evropské lize vyběhl na trávník v závěrečné minutě utkání Sparty s italským gigantem AC Milan.

autoři: Jan Kodet , mik
Spustit audio

Související