Od roku 1969 zažil všechny úspěchy i pády Dukly. Zasloužilý pořadatel Jaroslav Suchan

10. leden 2021 06:00

Jaroslav Suchan dělá na jihlavském zimním stadionu pořadatele už víc než 50 let. U ledu stál i při posledním zápasu s Benátkami, který Dukla prohrála po nájezdech.

Jihlava hrála na domácím ledě po více než měsíci a samozřejmě stále bez diváků. Jedním z hrstky těch, kteří duel viděli, byl zasloužilý pořadatel Jaroslav Suchan.

Rok 1969

„V Jihlavě jsem byl na hokeji v 64. roce, od 69. roku jsem jako pořadatel až do teď,“ vypráví pořadatel Jaroslav Suchan. Každý domácí zápas Dukly hlídá u vstupu jihlavských hráčů na ledovou plochu a za více než 50 let své služby zažil velké úspěchy jihlavského klubu včetně okamžiku, kdy jeho syn vychytal Dukle baráž o extraligu.

„Synátor to vychytal v roce 2004. To bylo jako Nagano, ta euforie lidí, to se nedá popsat. Kdo u toho byl, to byly nádherný časy.“

Teď je to mrtvý…

„Je to mrtvý, je to nezáživný a jsem proti tomu. Když to bylo oddělený, každý zvlášť. Když si vezmu, že jsou lidi v obchodech, to je katastrofa,“ pohlíží na současné okamžiky při sledování svého milovaného hokeje bez diváků Jaroslav Suchan.

V duelu s Benátkami sledoval, jak Dukla vyhrála 55:27 na střely, jenže nakonec prohrála 3:4 po nájezdech. „Jeden bod z domácího zápasu s Benátkami je málo. Myslím, že do toho zápasu jsme vstoupili velmi dobře, kontrolovali jsme hru, měli jsme spoustu šancí, ale bohužel stejně jako první zápas v Benátkách byl pro nás nepřekonatelnou překážkou gólman,“ ocenil výkon sedmnáctiletého gólmana Benátek Daniela Krále trenér Dukly Viktor Ujčík.

Jihlavský útočník Jiří Fronk po utkání věděl, že z 55 střel měl tým dát víc gólů než tři. „Málo proměněných šancí, bohužel pak nešťastné góly.“

Jihlava sice získala v utkání s Benátkami pouze jeden bod, i přesto patří Dukle v tabulce první ligy vedoucí příčka.

autoři: Jan Kodet , mik