Hokejová Dukla Jihlava má historicky prvního hráče, který v jejím dresu odehrál 1000 zápasů. Fanoušci i klub útočníkovi Tomáši Čachotskému připravili velkolepou oslavu

Tisíc a jeden zápas ve žlutočerveném dresu hokejové Dukly Jihlava zatím zvládl jediný hráč v sedmašedesátileté historii klubu. Je jím útočník Tomáš Čachotský. Jubileum oslavil v pelhřimovském azylu, kde teď Dukla kvůli přestavbě haly působí. Oslavu si navíc zpříjemnil výhrou 7:1 nad Frýdkem-Místkem, kterou vyšperkoval gólem a asistencí. Nejvíc si ale užil ovace fanoušků, kteří ho považují za novodobou ikonu jihlavského klubu.

Popřát Tomášovi přišla na stadion i jeho manželka Helena. „My jsme tomu přizpůsobili celá rodina úplně všechno,“ svěřila se po vyhraném zápase. „Byla to celokariérová dřina, protože opravdu šel do každého zápasu naplno. Nikdy žádný nevynechal. Všechno odbyl na 100 %,“ dodala.

Zápas to byl emotivní nejenom pro rodinu, ale i pro samotného Tomáše Čachotského, který během utkání několikrát slyšel od fanoušků své jméno.

„Užil jsem si to, ale na druhou stranu jsem chtěl být připravený na ten zápas a nechtěl jsem si to až tolik připouštět ze začátku toho zápasu, protože pak většinou ten zápas tolik nevyjde,“ hodnotil své emoce po tisícím prvním zápase v dresu Dukly Tomáš Čachotský. „Ale samozřejmě pak na konci už to bylo něco jiného, když jsem věděl, že vyhrajeme. Takže tady to užila a chci poděkovat lidem a mé rodině za to, že to takto zpunktovali,“ poděkoval útočník.

Kromě rodiny si na stadion našlo cestu i téměř šest stovek diváků, desítky z nich v červenožlutém dresu s číslem 90.

V této sezoně už ale Tomáš Čachotský další domácí zápas ve žlutočerveném dresu nepřidá. Po sobotním duelu ve Zlíně se bude stěhovat do extraligových Českých Budějovic, kde tuto sezonu dohraje. Jeden sen se Tomáši Čachotskému ale stále ještě nesplnil. Chtěl by si zahrát v nové jihlavské hale.

Spustit audio

Související