Dukla Jihlava bude v době stavby nového stadionu hrát patrně v Pelhřimově. Ještě ale neví, za jakých podmínek

6. duben 2022 11:00

Jihlavští hokejisté vstoupili do posledního měsíce na Horáckém stadionu. Klub ale stále neví, kde najde azyl v době stavby nové multifunkční arény. 

Nejisté jaro zažívá hokejová Dukla Jihlava. Neví, kde bude hrát svoje zápasy v době, kdy se bude bourat stávající Horácký zimní stadion. 

Původně v Pelhřimově

Původně byla domluvená v Pelhřimově, kde před dvěma lety uzavřela smlouvu s Technickými službami, které tamní halu provozovaly. Od ledna ji ale spravuje nově založená městská organizace Pelhřimovská sportovní. A ta teď předložila klubu návrh nové smlouvy. 

„Překvapilo mě, že přišel návrh nové smlouvy, byla celkem jednostranná. Sankce byly vždycky jen v náš neprospěch,“ vyjmenoval jednatel Dukly Bedřich Ščerban. 

S navýšením ceny pronájmu, které návrh také obsahuje, kvůli vyšším cenám energií souhlasí. „Jsem ochotný jednat o těch bodech, kde se promítají tyhle zvýšené náklady, nicméně mě trochu překvapilo, že přišel návrh na novou smlouvu s tím, že původní smlouva je neplatná,“ dodal Ščerban.

Pelhřimovská sportovní

O stadion v Pelhřimově se od ledna stará Pelhřimovská sportovní, která ho převzala od technických služeb. Ředitel Martin Mareš tvrdí, že s převzetím začalo i sepisování nových smluv. „Děláme to se všemi. Musíme se také chovat jako správný hospodář, snažíme se vytvořit maximálně výhodné podmínky pro naši společnost.“

Podle starosty Pelhřimova Ladislava Meda (ODS) nová smlouva pamatuje na věci, které v té původní nebyly. „Nebyly řešené střídačky, kde je jiný požadavek pro první ligu, nebyly řešené ochozy, zázemí pro rozhodčí a zdravotní službu.“

Do vyjednávání se zapojil také náměstek jihlavské primátorky Petr Ryška (ODS). „Situace se změnila hlavně ohledně energií, myslím, že jsme ochotni jednat.“

Pokud by se Jihlava s Pelhřimovem nedohodla, má rozjednané možnosti ještě v Jindřichově Hradci a Havlíčkově Brodě.

autoři: František Jirků , mik
Spustit audio

Související