Cestování na každý zápas a málo fanoušků v hledišti. Hokejová Dukla zažívá těžké časy, přiznává jednatel klubu

21. listopad 2022

Dukla Jihlava zveřejnila výzvu pro své fanoušky s názvem Pojďme zachránit Duklu. Cílem je pokus o zajištění finanční stability hokejového klubu ve velmi složité sezoně. O tom, co všechno musí aktuálně vedení prvoligového klubu řešit, mluvil ve studiu Českého rozhlasu Vysočina jednatel Bedřich Ščerban.

Dukla Jihlava aktuálně nemůže hrát ve svém domovském městě. Horácký zimní stadion je vyklizený, na jeho místě vyroste nová moderní hala. Klub využívá ledové plochy v Pelhřimově a Jindřichově Hradci.

„Všichni jsme předpokládali, že když nebudeme mít domovský stadion, bude to doba velmi obtížná. Hráči vlastně nemají domov, neustále cestují na každý zápas a my jsme úplně na hraně, co se týče lidských zdrojů, protože musíme zajišťovat stěhování celé organizace. Není vůbec výjimkou, že ekonomka s námi připravuje stadion k zápasu, stěhuje věci, natahuje zábrany, pak si jde sednout do pokladny a další den ráno přijde do práce a je z ní zase ekonomka,“ líčí Bedřich Ščerban.

K problémům, které klub očekával, se ale podle jeho slov přidávají ještě další negativní vlivy jako covid, válka a s ní spojená energetická krize.

„Také nás překvapilo, že máme tak nízkou návštěvnost. To je opravdu faktor, se kterým jsme nepočítali. Před sezonou jsme prodali třicet permanentek a v průměru chodí 400 platících diváků. To je prostě velmi málo na profesionální sport,“ přiznává Bedřich Ščerban.

„Chtěl bych poděkovat všem, kdo chodí, protože je mi jasné, že i pro fanoušky je to těžká doba. My bychom ale těch fanoušků v hledišti prostě potřebovali víc. To je fakt, se kterým se teď pereme, a také proto jsme přišli s touto výzvou,“ dodává.

Poslechněte si celý rozhovor o výzvě Pojďme zachránit Duklu a aktuální situaci hokejového klubu HC Dukla Jihlava s jednatelem Bedřichem Ščerbanem.

Spustit audio

Související