Dobře zvolené šaty mohou ženě pomoci i zhubnout. Prostě jí v nich bude dobře

16. září 2024

Už se vám někdy stalo, že jste si pořídili vysněný, hodně drahý kousek oděvu, a najednou díra nebo skvrna? Všechno má řešení. Co takhle udělat z toho úplně jiný model? V Bystřici nad Pernštejnem jsme objevili módní návrhářku, která kromě šití nových modelů zvládne oživovat i ty staré.  

"Jdu se ženou krok za krokem. Od barev přes tvar, protože ve chvíli, kdy je spokojená žena, je spokojená celá rodina," říká módní návrhářka Libuše Buchtová. Sama se ale jako návrhářka necítí. "Spíš mám zájem o to, když dáma otevře dveře, tak jí vysvětlit, že ona je ta nejdůležitější," dodává.

Podle ní je také dobře oblečená žena spokojená sama se sebou a zapomíná na své starosti. To v podstatě může vést i k tomu, že zapomene stres zajídat, a zhubne. Samozřejmě existují krejčovské fígle, jak partie, se kterými není žena spokojená, zakrýt. "Ta dáma si na to v podstatě musí přijít sama, které věci z šatníku vyřadit a už je nikdy nekupovat, čeho se má držet a co je pro ni základem," říká Libuše Buchtová, která ráda ženám s tímto procesem pomáhá.

Už několik let se také Libuše Buchtová věnuje oživování starých nemódních kousků, ale i znovuzrození těch poškozených. "Nádherný kostým, který si paní podnikatelka pořídila v devadesátých letech. Když ho doplníte kouskem rifloviny, tak se dostane úplně jinam," ukazuje kalhotový kostým z kvalitního materiálu. Jeho sako má jeden rukáv a spodní část horního dílu z džínové bundy. Mnohdy stačí vyměnit límec za kapuci nebo nahradit část oděvu úpletem. Tyto oděvy přiznávají, že byly nošené a nesou si s sebou svůj příběh.

Spustit audio