Cvičenci v rouškách obsadili pelhřimovský fitness. Nemohou do šatny ani pod sprchy

30. duben 2020 06:00

Šest týdnů si desítky pravidelných návštěvníků pelhřimovského fitcentra nesáhly na činku. Kvůli neplánovanému malování si nakonec musely počkat ještě o dva dny déle.

Do svých tašek si navíc musely přibalit roušku. Doma naopak mohly nechat mýdlo a ručník. Cvičit totiž můžou jenom se zakrytým nosem a ústy, zato bez šaten a sprch.

Posilovna ano, solárium a aerobik zatím ne

„Máme otevřeno, jak to bývalo, mimo solária, to bude až od 11. května. Běží posilovna, hromadné cvičení je až od 11. května.“ Ivan Žaloudek v recepci sportovně-relaxačního centra takto odpovídá do telefonu dotazující se klientce.

Po šestitýdenní pauze je prý zájem obrovský. Dobu museli prodloužit ještě o dva další dny, kdy prostory bílili. „Cvičenci mají roušky, nesmí do sprch ani do šaten. Když přijde nepřevlečený, musí se převléci někde tady, do šaten se nesmí. Mohou akorát na záchod a do umývárny na ruce.“

Volají mi dlouho…

Ivan Žaloudek dále říká, že mu klienti volali už v době, kdy otevřít nemohl. „Pak mi říkali, že cvičím v roušce. Když to dokáže dědek, dokáže to každý. 40 lidí mi říkalo, že bude chodit cvičit,“ směje se.

Někteří klienti cvičili doma. „Chodili jsme s kamarádem na hřiště, to pak taky zakázali, tak jsem cvičil doma. Tady je to ale lepší, přijdou kamarádi.“

autoři: Milan Soldán , mik
Spustit audio

Související