Čert je pohodový kříženec labradora a dogy. Na nového pána čeká v polenském útulku

27. září 2021

Ne všichni psi v útulcích za sebou mají smutnou minulost. Někdy mu prostě zemře dobrý pán, a není nikdo, kdo by se postaral.

Takový osud potkal i psího sympaťáka, křížence Čerta. „Je to kříženec labradora a německé dogy, takže obrovský labrador,“ představuje Čerta ošetřovatelka polenského útulku Lenka Dvořáková.

Slovo obrovský je určitě namístě. Čert totiž váží dobrých šedesát kilogramů. Je to ale velmi pohodové zvíře, zvyklé na dobré zacházení. „Pán ho měl velmi rád, je to vymazlený pejsek,“ dodává ošetřovatelka.

Klidné procházky v přírodě

Čert je sedmiletý a zcela zdravý. „Byl zvyklý žít s pánem v domě, chodili na procházky,“ říká Lenka Dvořáková s tím, že dům byl na vesnici a měl zahrádku. Bylo by proto vhodné Čerta opět umístit do klidnějšího prostředí, a ne do centra města a bytu v panelovém domě.

Čert také nebyl zvyklý na domácí zvířata, takže není možné odhadnout, jak by se k nim choval. S dětmi ale určitě vycházet bude. Jen je třeba mít stále na zřeteli jeho velikost. „Děti tak od šesti let, to by už neměl být problém,“ dodává ošetřovatelka.

I přes Čertův objem jsou jeho stravovací dávky stejné jako u jiných stejně starých psů. Byl zvyklý na granule a Lenka Dvořáková doporučuje sáhnout po těch. které jsou určené pro starší psy.

Spustit audio