Bill Clinton je bourák

15. listopad 2011

Spoustu světově známých, a také ostře sledovaných osobností potkal při své práci Libor Novák, ředitel Zámeckého hotelu Třešť a čerstvý držitel ocenění Restauratér roku 2011.

Původně strojař s italskými kořeny začal pracovat ještě za totality jako číšník, po revoluci vařil na výletní lodi v Karibiku, několik sezón strávil v Itálii, a pak osm let pracoval v nejvyšším managementu pražského hotelu Hilton. A tam se potkal s vzácnými hosty z celého světa. Nejlépe se cítil ve společnosti Collina Powella, ministra zahraničních věcí Spojených států amerických. Srdečný a přímý člověk, který si dokonce sám žehlil své košile. Nezapomene ani na amerického prezidenta Billa Clintona, který rozdával úsměvy a dobrou náladu na všechny strany a neváhal koupit recepční v hotelu k narozeninám zlatý řetízek.
Na dobu v Hiltonu vzpomíná Libor Novák rád, teď už ale působí jinde, vede hotel v srdci Vysočiny, pár kilometrů od Jihlavy, v Třešti. Ocenění Restauratér roku 2011 získal v silné konkurenci zhruba tří set hotelů z celé republiky. Pokud se tedy chcete dobře najíst, hlavně v duchu tradiční české kuchyně, zamiřte právě tam.

Spustit audio