1000 panenkovských šatů rozdá rekordmanka o druhé červnové sobotě v Pelhřimově

Paní Jarmilu Bursovou zná hodně lidí z filmu Babovřesky jako jednu z těch bláznivých, vše komentujících bab. V reálu je čilé paní Bursové pětaosmdesát, má opravdu pěkně proříznutou pusu, ale je to velmi hodná a také - při svém věku - překvapivě aktivní ženská.

Již dvakrát se zapsala do České knihy rekordů a na letošním festivalu Pelhřimov - město rekordů by se o to v sobotu 11. června chtěla pokusit potřetí. Její aktuální počin je, nejvýstižněji řečeno, dárcovský. Paní Jarmila chce podarovat malé holčičky!

Ona totiž už téměř rok šije šatičky na ony útlé moderní panenky – barbie. Mělo bych jich v červnu v Pelhřimově být obdivuhodných tisíc kusů! Pořadatelé mají v úmyslu vytvořit nejdelší šňůru z panenkovských šatů, na níž by všech tisíc bylo pověšeno a z nich si každá dívenka, která přijde s panenkou, bude moci vybrat. Na festival českých NEJ dorazí s vitální rekordmankou i režisér Zdeněk Troška, na jehož autogramiádu se diváci mohou rovněž těšit.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.