Zimu využijte k odstranění pigmentových skvrn

11. listopad 2016
Dobré odpoledne

Mráz vysušuje pleť. S kosmetičkou Klárou Vyhlídalovou probereme, jak si tváře na zimní období připravit a jaké líčení zvolit. Mráz pleť vysušuje, a proto je v zimním období potřeba hydratovat za pomocí krému a hydratačního čištění.

„Chránit se můžete i make-upem, ale ten řada žen nepoužívá, takže doporučuju použít hydratační a na to hutný krém,“ radí kosmetička.

O hydratačních krémech kolují různé mýty

„Slyšela jsem takový mýtus, že někdo nedoporučuje používat hydratační krémy, ale to není pravda. V zimě by se naopak měly používat ve větším množství. Platí, že u suché pleti bych zvolila extra zvláčňující hydratační krém a u mastné bych doporučila krém na suchou pleť,“ doporučuje Klára Vyhlídalová.

I v zimě používejte UV faktor

Na vyčištěnou pleť aplikujte hydratační krém a až potom nanášejte krém s UV faktorem. Jsou na stejné bázi jako opalovací krémy. Na zimu požívejte ochranný faktor 15. Když pojedete na hory, tak klidně můžete použít ochranný hydratační krém namísto opalovacího krému. „Na horách bych klidně šla nejméně do faktoru 20 a snažila bych se tu pleť nějakým hutným krémem zabetonovat kvůli větru a mrazu,“ dodává host.

Zimní období využijte k zastavení pigmentových skvrn

„A to tím, že můžeme jít na chemický peeling, který se doporučuje právě v zimním období, protože není tolik sluníčka,“ říká Vyhlídalová. Při chemickém peelingu dochází k vybělení pigmentových skvrn. Peeling samozřejmě odstraní i zbytky odumřelé kůže.

Spustit audio