Zigi je padesátikilogramový mazel. Čeká na vás v jihlavském útulku

5. listopad 2021

Ve výběhu jihlavského útulku v Pístově už od července pobíhá chlupatý kříženec Zigi. Jméno získal až v útulku, ale už na něj spolehlivě reaguje.

Pes čeká na pána, který uvěří, že i když je Zigi velký, je neskutečně hodný a mazlivý. „Je to kříženec většího plemene. Možná rotvajler, možná v minulosti nějaký ovčák,“ představuje Zigiho vedoucí jihlavského útulku Kateřina Škarková.

V červenci psa našel pejskař přivázaného u jihlavského hřbitova. Zpočátku si jeho pán něco vyřizuje, ale když ho tam viděl i později, ohlásil to. „Měl na sobě ještě textilní košík, naštěstí nebylo horko. Jinak by měl zdravotní problémy,“ dodává vedoucí útulku.

Zigi byl zřejmě bitý

Zigimu je asi rok, možná rok a půl a je zcela zdravý. Možné zájemce zatím odrazuje Zigiho velikost, protože váží asi padesát kilogramů. „Od začátku nejevil známky agresivity, chce se mazlit, lehá si, ukazuje bříško,“ popisuje Zigiho chování Kateřina Škarková.

Je to možná zázrak, protože když pes přišel do útulku, lekal se, jen když viděl například člověka s hráběmi. „Předpokládáme, že byl bitý. Naštěstí to na něm nezanechalo následky. Po pár dnech se srovnal,“ potvrzuje chovatelka.

Pes ocení pána sportovce

Nejlépe by Zigimu bylo v domku se zahrádkou. Zvládl by ale samozřejmě žít i v bytě za předpokladu, že se nebude nudit. Potřebuje totiž hodně pohybu, což jsou například dvě až tři hodiny denně venku.

„Pokud by se našel aktivní majitel, který s ním bude běhat nebo ho naučí u kola, bude Zigi perfektní parťák,“ dodává Kateřina Škarková.

Spustit audio