Ženám vstup zakázán! Vítejte v Barber shopu. V holičství, které ke stříhání nabídne i whisky

31. říjen 2017

Jakub Jež a Radim Dostál spolu chtěli podnikat. Jenže nevěděli, v čem. Najít ten správný byznys nakonec pomohla Jakubova neúspěšná návštěva holičství. „Řekli mi, že nejdřív to půjde za týden. Taková dlouhá doba? Já když se chci ostříhat, tak hned,“ popisoval v Dobrém dopoledni Jakub Jež okamžik, který určil směr, ve kterém to spolu zkusí.

„Kdyby to byl animovaný film, nad hlavami by se nám rozsvítila červená žárovka. Bylo to hned jasné. Pojďme udělat barber shop, pánské holičství, kde zákazník dostane servis a bez čekání,“ vyprávěl Radim Dostál. Dva měsíce od prvotní myšlenky otevřít v Třebíči pánské holičství se dílo podařilo. „Nejdřív jsme museli ale vymyslet název Barber Shop Mens Club, a pak už to šlo docela rychle,“ smějí se oba.

Při výběrovém řízení se nechali stříhat a holit

Vymyslet podobu nebyl problém, problém byl sehnat šikovné kadeřnice. „Byl jsem přesvědčený, že to bude to nejmenší, ale vlastně to byl největší problém. Říkali jsme si, že sehnat ve městě, kde je kadeřnická škola, kadeřnice a holičky, nebude nic složitého, ale dalo nám to hodně práce,“ vypráví Radim Dostál.

Jakub Jež, Radim Dostál, Barber shop Třebíč
Jakub Jež, Radim Dostál, Barber shop Třebíč

Vypsali tedy výběrové řízení, při kterém odborně dohlížela kamarádka, která má dlouholetou praxi z podobného zařízení v jiném městě. „Nejdřív stříhaly a holily nás, ale pak už nebylo holit a stříhat co, tak jsme měli modely. Když uchazečky prohlásily, že jsou hotové, naše kamarádka to pořádně zkontrolovala,“ vzpomíná na konkurz do Barber Shop Mens Clubu v Třebíči Radim Dostál.

Pro mě nejlepší masáž hlavy, u té jsem schopen i usnout

A co je podle Jakuba a Radima na takovém typu holičství nejlepší? „Když si objednáte tu whisky a jdete si sednout do mycího boxu a necháte si namasírovat hlavu. To je bomba. Trvá to asi patnáct minut a je to tak skvělý pocit, že u toho klidně i usnete. Možná proto mám tak krátké vlasy,“ směje se Radim Dostál.

To Jakub má rád servis. „Teď už se chodíme stříhat do svého, ale opravdu si užívám ten servis, ten klid. To, že k nám opravdu nesmí ženy. Je to chlapský svět.“ Zákaz vstupu žen je opravdu nekompromisní? „Ano, mají vstup zakázaný. Neostříháme ani ženu, která chce pánský střih. Jediný okamžik, kdy k nám žena může, je maminka s malým synem, nebo pokud je před zavírací dobou a partnerka čeká na partnera. Aby nemusela stát venku, jinak opravdu ne.“

Nejsme výrobce na dřevorubce

Mezi nejčastější služby stále patří stříhání, ale už i v Třebíči potkáte muže upravené takzvaně na lumberjack. „To jsou pěstěné, upravené vousy. Trošku nás na začátku kritizovali za to, že jsme výroba na lumberjacky, takový ten dřevorubecký styl, ale to není pravda, u nás umíme zákazníka oholit klasicky dohladka,“ upozorňuje Radim Dostál.

Plány mají s Jakubem smělé, rádi by otevřeli pobočky i v jiných městech, v plánu mají alespoň ještě tři. „A taky bychom časem chtěli mít televize a dopřávat zákazníkům třeba sportovní pořady.“

autor: Tamara Pecková
Spustit audio