Ze staré dřevěné kůlny do moderní školky. Děti v Pacově se budou stěhovat

7. březen 2018
Zprávy z

Město Pacov staví pro své nejmenší obyvatele novou školku. Ta původní, dřevěná stavba ze 70. let minulého století, už je zbouraná. Nahradí ji nový areál z přízemních budov, které bude vedle jiného větší. Dočasně jsou děti v provizorních prostorách.

Pacovské děti si hrají v provizorních prostorách po bývalé škole. Původní školka nevyhovovala, pokračuje ředitelka Dana Maděrová: „Pro člověka, který tam přišel a nevnímal to, ten interiér na ně působil velmi hezky. Byl vyzdobený, barevný, byla tam hezká atmosféra. Ale byl nejvyšší stav ji opustit. Technický stav byl téměř havarijní.“

Hezkou atmosféru, jak řekla Dana Maděrová, spolu s dětmi přenesli do provizorního azylu, který našli v budově školy. Do nové školky se přestěhují ještě letos.

Dřevostavba za 70. let

Původní školka byla dřevěná, postavená v 70. letech. „Měla mít životnost dvacet, třicet let, byla ale překročena,“ říká starosta Lukáš Vlček.

Nová budova má pět pavilonů a propojovací chodbu. „To všechno budou přízemní pavilony s tou luxusní ohromnou zahradou, dětskými prvky, bazénem a také parkováním pro rodiče, kteří rán přivážejí své děti do školky.“

Hlavní budova se zvětší o prostory klubovny. „Celkově ty podmínky budou úplně jiné, než byly v minulosti,“ doufá starosta.

Stavba školky, Pacov
autoři: mik , daz
Spustit audio