Výuku angličtiny nebo práci s tabletem. Nejen to nabízí pelhřimovský Senior Point

27. únor 2017
Dobré odpoledne

Naučit se anglicky nebo pracovat s tabletem můžete v pelhřimovském Senior Pointu. Co dalšího nabízí, jsme probrali s Evou Havlíčkovou v pondělní poradně Regionu.

V úterý dopoledne pelhřimovský Senior Point nabízí cestopisné přednášky, ve středu dopoledne angličtinu pro seniory, ve čtvrtek odpoledne probíhá kurz práce s tabletem a dále například kruhové tance a tance pro seniory.

Každé úterý můžete zavítat do Senior klubu

„Je to setkání seniorek, protože v této skupině máme pouze ženy. Ještě si říkáme seňoritas klub, aby to neznělo tak seniorsky. Setkáme se v půl třetí každé úterý, uděláme si kafé, čaj, horkou čokoládu, která je velmi oblíbená a například trénujeme paměť,“ říká Eva Havlíčková.

Zacházet s tabletem se naučíte ve středu od 14:00

K dispozici je 15 tabletů, takže senioři si nemusí nosit svá zařízení. „Začali jsme hledáním informací přes google, založili jsme e-mail, naučili jsme se fotit nejen věci před sebou, ale i otočit kameru a vyfotit sebe. A teď už jsme tak daleko, že fotky upravujeme ve foto editoru, umíme hledat videa, recepty a dokonce trénujeme paměť,“ říká host.

Fyzičku si v pelhřimovském Senior Pointu vylepšíte tancem

„Pro seniory máme ve čtvrtek připravené tance, které nejsou fyzicky náročné. Rozhodně je ale protáhnou. Partnera nepotřebují, jsou to kruhové tance,“ doplňuje Eva Havlíčková. Pelhřimovský Senior Point najdete v Hodině H v Hrnčířské ulici 111.

Spustit audio