Vedení Jihlavy chce za stamilióny oživit Masarykovo náměstí. Majitel Prioru ale nesouhlasí

19. listopad 2018

Vedení krajského města chce oživovat centrální Masarykovo náměstí. Existuje záměr, který počítá s investicí asi 200 milionů korun. Majitel Prioru s tím má problém.

„Tady dostává fantastický návod, jak tu budovu zkrášlit, aby se stala ne vředem, ale dominantou náměstí,“ komentoval v září bývalý náměstek primátora Radek Popelka (ANO).

Vítězný návrh počítá se změnami především kolem zásobovacích vjezdů vedle obchodního domu. Rovněž navrhuje Prior zásobovat výtahy z druhé strany.

Jan Hamáček z firmy Le Cygne Sportif, které jihlavský Prior patří, to ale považuje za utopii. „Pokud mají úřady takovýto přístup, tak jsem v klidu. Ještě aspoň dvoje volby budou mít možnost místní politici náměstí a obchodní dům používat jako předvolební tahák,“ napsal v emailu Jan Hamáček. Bylo to také v reakci na to, že plánovali úpravu fasády domu, památkáři mu ale jinou než stávající bílou nepovolili.

Nové vedení Jihlavy

Po komunálních volbách je na jihlavském magistrátu nové vedení, které chce zintenzívnit jednání s vlastníkem obchoďáku. „Daleko víc se chceme snažit, aby vlastník Prioru přijal, že je pro nás důležitým partnerem a komunikoval s námi. Možná ho tak více přimějeme k tomu, aby hledal řešení nebo se snažil vnímat ta naše řešení,“ řekl náměstek primátorky Vít Zeman ze sdružení Žijeme Jihlavou.

autoři: Daniel Zach , mik
Spustit audio

Související