Ve Větrném Jeníkově začala oprava silnice poničené při modernizace dálnice D1, místní na rekonstrukci cesty čekali dva roky

29. červen 2023 06:00

Po modernizaci dálnice D1 se Větrný Jeníkov dočká opravy jedné ze svých nejfrekventovanějších silnic. Jedná se o vozovku směrem na Jihlavu, která sloužila v době rekonstrukce dálnice jako objízdná trasa.

Práce jsou naplánované do konce října. Do té doby budou muset místní na Jihlavu jezdit přes Smrčnou, Šimanov nebo po dálnici D1.

„Vzhledem k tomu, že to bude na dlouho, tak to způsobí docela velký problém spoustě lidem a nevím, kudy budu jezdit do Jihlavy. Když nemám dálniční známku, bude potřeba najít nějakou objízdnou trasu,“ přemýšlí paní Sabina.

Po předloňském dokončení modernizace dálnice D1 konečně došlo na slib státu, že opraví silnici, která pod koly nákladních aut ze stavby zásadně utrpěla.

„Prvně se začne dělat kanalizace a vodovod, potom se budou dělat nové přípojky kabelů nízkého napětí, takže se bude překopávat silnice a navíc ještě vybudujeme veřejné osvětlení, nastiňuje práce nezávislý starosta Větrného Jeníkova Tomáš Helar. 

Na novou vozovku bez výtluků a děr se těší také pan Jakub. „Na opravu čekáme několik let a konečně jsme se jí dočkali a myslím si, že to spoustě obyvatelům Větrného Jeníkova zlepší život,“ říká.

Podaří se všechny práce dokončit letos? Poslechněte si reportáž.

Spustit audio

Související