V zimě naše pleť potřebuje důkladnou péči

23. leden 2015
Dobré odpoledne

Všichni bychom se měli držet pravidla, že pěstěný vzhled je stejně důležitý, jako pevné zdraví. Kosmetička Romana Hrbatá soudí, že to souvisí také s naší náladou a psychickou pohodou: „Když někam přijdeme, ten nejdůležitější první dojem tvoří náš vzhled, to, jak jsme upravení a jakou máme čistou pleť.“ Péče o pleť by měla být celodenní a samozřejmá. Pleť je denně vystavená účinkům nezdravé stravy, prostředí a stresu. Vinou tohoto náporu se kůže zjemňuje, je citlivější, je náchylnější na alergeny ve stravě i ve vzduchu.

Téma kosmetiky se začíná týkat i mužů. „O péči o pleť se začínají zajímat i muži, jednak na manažerských postech, mladí a nebo i starší muži, kteří se ještě chtějí líbit,“ potvrzuje kosmetička ze své praxe.

Výživa je potřeba zevnitř i zvenku

Pleť je vyživována krví, která koluje v kůži a dodává škáře – nejspodnější vrstvě pokožky - kyslík, uhlohydráty a aminokyseliny, které potřebuje kůže k tvorbě všech buněk. Jak ale dodává Romana Hrbatá, tohoto luxusu se nedostává svrchní části kůže, která neobsahuje vlastní krevní cévy. „Se zvyšujícím se věkem jí chybí výživné látky, proto je důležité začít aplikovat přípravky zvenčí. Denní krém posiluje přirozenou ochranu kůže, kyselý ochranný plášť, který ji udrží odolnou a svěží, vláčnou.“

Denní krém tedy pleť ochrání a na noc bychom se měli zaměřit na to, abychom pleti dodali výživu. Jaký typ kosmetiky potřebuje právě vaše pleť, o tom je dobré se poradit s kosmetičkou.

Neodličujete se? Ulámou se vám řasy!

V zimě je pleť vystavena nepříznivým vlivům počasí, proto jsou nepostradatelné krémy s obsahem olejů. Ideální je, pokud v nich je i vosk, vitamíny a ochranné faktory. „Pokud je krém hydratační, není dobré ho používat při velkých mrazech, ale momentálně extrémní zimy nemáme. Přesto doporučuji na hydratační krém aplikovat slabší přirozenou vrstvičku makeupu, která chrání i před počasím,“ doporučuje kosmetička.

V zimě se musíme hodně zaměřit na noční starostlivost o pleť a věnovat se jí před spánkem každý den. „Neodlíčit si večer řasy je hrozné, do rána se vám ulámou, budete mít krátké štětinky a čeká vás více výdajů do regeneračních prostředků,“ varuje kosmetička Romana Hrbatá.

Chat s Romanou Hrbatou

autor: dak
Spustit audio