V tanečních se neučí jen kroky k tanci

25. únor 2013

Taneční kurzy pro mládež by měly být nejen výukou tanečních kroků, ale i souhrnem společenských pravidel, základy slušného chování ve společnosti i spousta a spousta chvály za to, co se lidé naučí a jde jim. Tak se snaží své kurzy vést Marcela a Jiří Černých z TŠ Trend z Havlíčkova Brodu.

Tradice klasických tanečních, která vychází z rakousko-uherských zvyklostí a je u nás i v dnešní době naprosto běžná, je ale ve většině Evropy unikátní. Podobné to mají jen na Slovensku a Polsku.

Kromě mládeže pořádají ale i kurzy pro dospělé a ty se setkávají s velkým úspěchem. O taneční pro dospělé byl zájem vždycky, televizní taneční soutěž Stardance ale zájem mezi dospělými několikanásobně zvýšila. Kurzy můžete navštěvovat nejen v Havlíčkově brodě, kde škola sídlí, ale i v Pelhřimově, Žďáře nad Sázavou a nebo kdekoli, kde se domluví dostatečně velká skupina lidí, která má velký zájem naučit se společensky tančit.

Ani dva lidé, kteří spolu tancují už mnoho let a tráví spolu prakticky veškerý čas – nejen doma v rodině, ale i na tanečním parketě, což vlastně znamená v práci, z toho nemusejí být unavení, když je to baví. Manželé Černých každému z nás přejí, aby se pro nás práce stala koníčkem, tak jako pro ně.

autor: dak
Spustit audio