V Libkově Vodě končí bezvládí

16. červenec 2012
Zprávy z

V obci na Pelhřimovsku se v sobotu volilo. Pětašedesát procent místních využilo své právo a do zastupitelstva poslalo sedm nových lidí. Nejvíce hlasů získala Jana Bečková.

Do zastupitelstva se dále dostali Lenka Šeniglová, Jaroslav Vlk, Pavel Gottwald, Petr Wasserbauer, Luboš Krejčí a Jiří Mynařík. Bývalé vedení odstoupilo koncem minulého roku poté, co místní v referendu odmítli výstavbu bioplynové stanice, kterou zastupitelé podporovali. Podle nich by do obecní kasy přinesla statisíce ročně. Obyvatelé se ale obávali zhoršení životního prostředí, nadměrného hluku, prachu a ničení obecních komunikací těžkou technikou. Noví zastupitelé budou pokračovat v jednáních s nizozemským investorem, který letos v březnu prohrál u Okresního soudu v Pelhřimově spor o odškodné přesahující 2,5 milionů korun. Společnost Bohemen Grondfonds se odvolala a zítra by měl padnout další verdikt u odvolacího soudu v Táboře.

Investor navíc rozporoval rozhodnutí Městského úřadu v Pelhřimově, který požadoval povolení od obce o napojení na účelovou komunikaci. Záležitostí se zabýval kraj, nyní ji řeší opět pelhřimovský úřad.

Spustit audio