V Jaroměřicích nad Rokytnou včera začal festival Petra Dvorského

7. srpen 2011
Zprávy z

Jaroměřice nad Rokytnou žijí Mezinárodním festivalem Petra Dvorského. 13. ročník včera v zámeckých zahradách zahájila Moravská filharmonie Olomouc s dirigentem Janem Zbavitelem.

V Jaroměřicích nad Rokytnou včera začal třináctý ročník Mezinárodního festivalu Petra Dvorského. Slavnostní galakoncert Moravské filharmonie Olomouc si nenechaly ujít stovky diváků. Akci však předcházely velké přípravy. Dobrovolníci pomáhali s otíráním židlí, které byly mokré po dešti, zvukaři museli natahat desítky kabelů, aby hudba dobře zněla a plné ruce práce měli také osvětlovači. "Letos je to sice třináctý ročník, ale já věřím, že tohle číslo pro nás bude šťastné a všechno dobře dopadne, včetně počasí," řekl Regionu ředitel festivalu Miroslav Stehlík.
Mezinárodní festival Petra Dvorského potrvá až do 20. srpna. V tento den se do zámeckých zahrad v Jaroměřicích nad Rokytnou sjedou hvězdy česko-slovenské hudbení scény. "Divákům zazpívá například Karel Gott, Sisa Sklovska, Eva Urbanová nebo Vašo Patejdl. Lístky na tento večer už jsou ale beznadějně vyprodané," uvedl Miroslav Stehlík.

autor: Lucie Maxová
Spustit audio